S-SPEEDPULSE XT

S-SpeedPulse XT vam omogućava da dobijete izvrsni električni luk putem patentirane tehnologije kontrole nove Lorch S serije proizvoda. Kombinuje S-SpeedPulse XT proces i sve prednosti ranijeg SpeedPulse procesa zavarivanja. Kada dodate izuzetno robusna i stabilna svojstva električnog luka, dobit ćete: unaprijeđeno rukovanje, višu kvalitetu sa minimalno prskanja i, prema tome, mnogo manje ponovljenog rada. Ovo mi nazivamo zavarivanjem u pulsu vremena.

DETALJNIJE

S-PULSE XT

Uz sposobnost upravljanja bilo kojim MIG-MAG izazovom pulsnog zavarivanja, zavarivač može da postigne sve što poželi – naša nova Lorch S serija proizvoda omogućava zavarivaču da prilagodi aparat svojim specifičnim zahtjevima i postavkama. Pružajući mu sposobnost da ostane u potpunoj kontroli električnog luka u bilo kojem momentu, aparati iz Lorch S serije proizvoda omogućavaju zavarivaču da zavari čelik, nehrđajući čelik, pa čak i leguru bakar-silikon (CuSi) uz izuzetno malo prskanja i savršenu kontrolu kružnog zavarenog spoja. Mogućnost kontrole varijabilne dužine električnog luka.

DETALJNIJE

MICORMIG

Lorch MicorMIG postavlja nove standarde i omogućava prebacivanje na moderni, beskonačno varijabilni sistem za zavarivanje koji je jednostavniji i efektniji. Pored toga što pruža izvanredni radni učinak prilikom zavarivanja lima i raznih vrsta čelika ovaj sistem također nudi izuzetan omjer cijene i kvalitete rada, i prosto je bolja alternativa uobičajenom transformatorskom sistemu. Pored toga, ovaj sistem je certifikovan po EN 1090 standardu.

DETALJNIJE

P SERIJA

P serija proizvoda je već impresivna sa izuzetnim MIG-MAG karakteristikama zavarivanja koje posao svakog zavarivača čine lakšim i produktivnijim. Kompletna linija proizvoda nudi nevjerovatno stabilnu i laganu kontrolu električnog luka. SpeedArc mogućnost proizvoda iz P serije također omogućava aktiviranje MIG-MAG “turbo” funkcije koja ubrzava zavarivanje za čak 30%. Idealna je za uske spojeve, smanjuje potrošnju materijala i dostiže veću snagu uslijed poboljšanog dubljeg prodiranja.

DETALJNIJE

MX SERIJA

Teški instalacijski poslovi, inspekcijske prepravke i svi drugi poslovi se trebaju završiti što prije. Skupi ponovljeni rad ili kašnjenja se ne mogu priuštiti. Sve ovo uopće nije izazovno ukoliko imate Lorch MX 350.

DETALJNIJE

M-PRO SERIJA

Nakošena veza gorionika za optimalni vođenje žice i nadalje čistu sinergiju. Jedino što morate tačno odrediti je kombinacija materijal / žica / gas. Kontrola automatskih postavki M-Pro uređaja će se pobrinuti za sve ostalo. Jednostavno kontrolišite sve ostalo na osnovu debljine materijala – prosto genijalan proizvod u ovoj klasi.a.

DETALJNIJE

HANDY TIG

Prenosni TIG inverteri HandyTIG serije proizvoda pokazuju koliko je jednostavno raditi: uključite i počnite sa zavarivanjem! Električni luk se kontinuirano prati i optimizuje tokom zavarivanja. Vješto i savršeno sa 230 V glavnog napajanja. HandyTIG je idealan radni aparat za mobilnu upotrebu na gradilištu i jednako je impresivan i prilikom rada u radionici.

DETALJNIJE

T SERIJA

Što je prije bilo moguće samo sa ogromnim mašinama za zavarivanje danas se radi i u najmanjim prostorima sa tehnologijom T serije proizvoda. Dobra ergonomija i lagan za nošenje sa težinom od samo 12 kg. T serija proizvoda je dostupna u svim napojnim varijantama, kao DC i AC/DC verzija za maksimalnu fleksibilnost. S jedne strane impresionirat će Vas kao mobilna jedinica za terenski rad ali i kao kompletno rješenje za radionice i u proizvodnji korištenjem opcionalnog vodenog hlađenja i Maxi kolica za transport.

DETALJNIJE

T-PRO SERIJA

T-Pro serija proizvoda se izdvaja po svojoj sofisticiranoj inverterskoj tehnologiji i kontrolnim mogućnostima koje profesionalcima pružaju sve kako bi postigli savršene rezultate. Od drugih zgodnih obilježja izdvajaju se automatska “on-demand” funkcija, koja prebacuje ventilator u “standby” način rada kada god se prekinete zavarivati, i tako ušteđuje energiju, i memorijska funkcija koja Vam dopušta da automatski snimite parametre koje ste koristili prilikom zavarivanja. TF-Pro je pravi odabir modela ukoliko Vam je potreban materijal za punjenje tokom TIG zavarivanja, kako bi, recimo, spojili šupljine i kompenzirali za tolerancije materijala.

DETALJNIJE

V SERIJA

Najsavremeniji, digitalni TIG inverterski sistem za zavarivanje se koristi za zavarivanje čelika, nehrđajućeg čelika, bakra i aluminijuma u AC/DC varijanti bez kompromisa i sve ovo uz najjednostavniju prednju ploču za upravljanje. Također može biti potpuno automatizovana ukoliko je to potrebno.

DETALJNIJE

MICORSTICK

Čak i kada su isključeni sa glavnog napajanja, ovo su jako snažni uređaji. Ovo omogućava visoko-učinkovita baterijska tehnologija. Prvoklasne performanse prilikom zavarivanja baš kada ih trebate. Do 28 elektroda (ø 2.5 mm) sa samo jednim punjenjem baterija. MicorStick “Accu-ready” i MobilePower 1 od Lorch-a – tim iz snova za Vaše potrebe za mobilnim uređajem za zavarivanje.

DETALJNIJE

X SERIJA

Izuzetno snažan za velike elektrode i, zahvaljujući MicorBoost tehnologiji, odličan za CEL. Uređaji iz X serije proizvoda se koriste kada svakodnevno imate raditi zahtjevne poslove. Više nego često, ovi poslovi se moraju izvoditi u veoma teškim uslovima i na nezgodnim terenima. Zbog ovoga, uređaji iz X serije imaju sve ono što bi Vam eventualno zatrebalo kada radite izvan radionice.

DETALJNIJE